dinsdag 28 mei 2019

Dinsdag 28 mei, achtste vakantiedag 2019

De wekker om 09.00 we willen een beetje meters maken, aan het eind van de dag staat een mooi pasje te wachten.
Eerst Ukkie even uitlaten, nou die loopt altijd los bij mij en op zo'n groot parkeerterrein hoor je daar niemand over. lopen rond ik knijp met m'n ogen omdat de zon zo fel schijnt het is heerlijk. Ik kijk om me heen....Ukkie pleite, dus opzoek naar een hond. En ja hoor op nog geen 2 meter van onze camper staat een grote hond met eigenaar en Ukkie die daar omheen staat te dansen. Ik zet een sprintje aan (niet te gek he) en op nog geen meter van Ukkie klap ik dwars door m'n likker enkelband. Goed met een bloedvaart de speklappen uit de vriezer en koelen maar.
Het voelt als tja zeg maar of je door je enkel gegaan bent een beetje week.
goed begin van de dag zo. 

Vannacht is het toilette ook vol geraakt na 2 dagen ???uhhh 2 dagen maar. Ja want we drinken veel water onderweg dat is heel gezond hahahaha. duzzzzzz die moeten we nog even legen voor we vertrekken.
we hadden gister de mogelijkheid om op de camping bij de kanoclub te staan maar besloten vrij te gaan staan aan het water in het centrum. maar nu moeten we toch weer 13 kilometer terug naar de kanoclub omdat is ook een loosplaats is voor campers.

en zo blijven we lekker heen en weer rijden. boeltje ingepakt lozen bij de kanoclub en we zijn weer op weg. Via Hamar naar Lillehammer. En na Lillehammer gaan we een pasje rijden die ons bij de camping brengt vanmiddag.









om 12.00 stoppen we, en staan heerlijk in de zon te genieten en eten een heerlijk broodje uit de oven. na ongeveer een uur starten we de motor weer en gaan verder op pad.







Maar na nog geen halfuur kan ik m'n ogen bijna niet openhouden. Hoe is het mogelijk net gestopt en nu half slapend achter het stuur. hmmmm Dea denkt dat de diclofenac er iets mee te maken heeft die zij nog over had met haar pijn aan haar voeten, deze zijn 75mg. Nou dat is toch een eitje voor jouw Marco???? normaal wel maar net daarvoor had ik ook al mijn eigen pijnstillers in genomen, hiervan zegt de huisarts altijd dat je er een gezond paard mee op z'n rug krijgt. Dus klaarblijkelijk was dit de druppel. Duzzz na een heerlijk uurtje slapen konden we weer verder.

Via google een tankstation in Lillehammer gevonden waar we lpg kunnen tanken dus dat wordt het eerste doel, het tweede doel is Noorse kronen pinnen voor wat handgeld. We vinden met gemak het Shell tankstation maar wat denk..... geen lpg hahahah goed doel 1 niet gelukt nergens in deze stad lpg te vinden. nou dan doel 2 das makkelijk zoek op pinautomaat tik de bovenste aan in de lijst en rij er naar toe. Oke de banken gaan hier om 15.00 en het is ondertussen 16.30 maar voor het pinnen maakt dat niet uit toch???? Alleen wel als de pinautomaat achter de gesloten deur van de bank zit hahahahah je bedenkt het niet he.
dus opzoek naar de volgende, camper weer in starten weer door de stad heen en ja hoor hier lukt het. ondertussen is het 17.00 voor we weer op pad zijn. net na Lillihammer nemen we de weg 255 en als we bij het plaatsje Forset zijn moeten we de wegnr 204 nemen. Prima duidelijk niets moeilijks aan instellen hoppakee en rijden maar. Hey Dea Forset nog 5 kilometer jaja dit gaat goed jongens we schieten lekker op zo. 
Hey heb jij dat bord met 204 gezien????? Euhhhh nee, nou camper aan de kant. Normaal kun je hier elke halve kilometer stoppen maar nu met een auto achter ons op een kleine tweebaansweg ho maar. Ik vind een klein weggetje en sla af. goed 3 navigatie's een laptop en een tablet. Hmmm we zijn 10 kilometer te ver gereden en dus keren we en rijden weer op weg naar Forset. En ook nu zijn we het plaatsje weer uit en stoppen bij een tankstation. Nog een keer alle middelen inzetten en toch weer keren, we vinden de afslag (gelukkig zonder weg nummer) ondertussen is het gestopt met zachtjes regen en begint het te hoosen. Ik vind het welletjes en we vinden net buiten Forset een groot parkeerterrein bij een school. tis 18.30 en we stoppen er voor vandaag mee.







Al met al een enerverende dag vandaag.

Het weer begon super mooi en tussentijds ontzettend slecht maar nu om 19.15 is het gestopt met regenen en schijnt de zon weer. Het blijkt dus echt waar na regen komt zonneschijn.

gereden kilometers 284.

2 opmerkingen:

  1. Nou das vervelend,je moet ook geen kleine sprintjes trekken. Dit is toch wel leuk, elke dag weer een verrassing. Sterkte met je enkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet naar de schaatshal geweest in Lillehammer, was je zo dichtbij

    BeantwoordenVerwijderen