zondag 26 mei 2019

Zondag 26 mei, zesde vakantiedag 2019

Om 09.00 zijn we wakker en dan begint de dagelijkse routine, wassen aankleden Uk eruit en ontbijten. We rijden om 09.50 de parkeerplaats langs de snelweg af op weg naar Puttgarden. Vandaar nemen we de bood naar Rodby.







Het is bewolkt maar nog droog. we hebben mazzel want na het kopen van een kaartje hoeven we niet lang te wachten en om 11.45 vertrek de boot.






Na precies 45 minuten staan we weer aan de wal, nu in Denemarken. het weer wordt slechter en het begint te miezeren. we volgen de snelweg naar Helsingor om vervolgens hier weer met de boot over te varen naar Helsingborg (zweden)



We maken onderweg verschillende stops en het valt op dat hier in Denemarken alles er keurig uitziet. We moeten tanken en verbazen ons als we klaar zijn en op het parkeerterrein een totale camperservice zien. Dus vuilwater lozen, schoon water innemen en toilet legen. dit komen we maar zelden tegen langs de snelweg.





 

Het weer wordt wel slechter en het begint donkerder te worden en de regen gaat van miezeren naar echt regen. 
De camper was schoon toen we uit Nederland vertrokken maar ondertussen kunnen we bbqen van het vlees wat op de neus en spiegels van de camper zit.




Rond 16.00 bereiken we Helsingor en rijden naar de incheck poortjes, tis altijd ff zoeken welke je nodig hebt en we komen van rechts en blijken het totaal linker poortje nodig te hebben. Maar deze is alleen gemaakt voor kinderwagens. Omdat we wat schuin aankomen is het een zeer krappe bocht naar rechts om toch bij het loket te komen. Ik ben bang dat ik met de neus van de camper de man in het hokje plat rij dus stuur een beetje bij (goed ook de hele familie van der Wal leest mee) en pot jan drie dubbeltjes nog is aan toe zeg. Rechter spiegel tegen het beton. we schikken ons kapot (spiegel gelukkig niet) maar een paar stevige krassen zitten er wel in.


Maar goed zonder verdere schade kunnen we direct de boot op en met een kwartier staan we in Helsingborg Zweden. 







Van hier zorgen we dat we op de snelweg naar Goteborg zitten en de stad hebben verlaten. We vinden net buiten de stad een carpoolplaats waar we het spulletje neerzetten voor de nacht. We vinden het mooi geweest voor vandaag.



Het weer vandaag was zeer wisselvallig met een maximum van 17 graden in de zon.
gereden kilometers 342

3 opmerkingen:

  1. Nou de kop is eraf
    Te bedenken dat jullie gisteren om deze tijd nog aan de biefstuk zaten in het zonnetje op de gezellige party en nu alweer een paar landen Duitsland Denemarken en Zweden hebben aangedaan
    Luitjes geniet van jullie mooie reis die jullie tegemoet gaan
    Groetjes Klaas en Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey dea en Marco leuk om het weer te lezen ! Gelukkig niet 5 uur in de file gestaan bij Hamburg �� jammer van de spiegel maar gelukkig doet ie het nog en is de schade niet te groot .
    Heel veel plezier en geniet .
    Gr rowan en jamie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Potverdikkie zeg, balen van de spiegel, gelukkig niet meer dan de spiegel. Veel plezier😎

    BeantwoordenVerwijderen