maandag 27 mei 2019

Maandag 27 mei, zevende vakantiedag 2019

Blegggg het is en blijft druilerig. we zijn alle twee al een keer wakker geweest maar uiteindelijk stapt dea om 09.50 en maat mij om 10.30 wakker. Goed eerst die kleine smurf maar eruit die ligt gewoon nog in z'n slaapzak en vraagt zich af waarom we in godsnaam hier naar toe op vakantie zijn gegaan. Tis gewoon veel te koud voor e'm. na het gebruikelijke ochtend ritueel starten we de wagen om 11.15.
Het is vandaag eigenlijk een verbindingsroute om in Noorwegen te komen, veel snelweg en veel kilometers. Langzaam veranderd het uitzicht en het doet mij sterk denken aan Oostenrijk. glooiend met bossen en dan ineens giga weides.










De uitzichten zijn prachtig maar het weer blijft een beetje achter.

Uiteindelijk gaan we de snelweg af en komen op een kleine 2 baan weg te rijden, we spotten een prachtig kerkje en nemen deze even op de plaat.




We maken meteen even een stop.
iets verder verteld google maps dat we rechtsaf moeten slaan en direct wordt het wat leuker, een onverharde weg. Het is en blijft smullen als je zo verrast wordt.





Aan het eind van de dag komen we bij het plaatsje Arvika. We kijken bij de kanoclub of we daar gaan staan, maar besluiten uiteindelijk om in het centrum achter het station op een gratis parkeerplaats te gaan staan aan het meer met een prachtig uitzicht. 






Dit heeft tevens als groot voordeel dat hier ook een restaurant zit, hier hebben we verrassend lekker gegeten. De buikjes vol nog even bijkomen in de camper en dan op tijd eruit want het is nog even een stukje tuffen tot we in Noorwegen zijn.  

Het weer was redelijk vandaag.
Kilometers gereden 474

Geen opmerkingen:

Een reactie posten