maandag 3 juni 2019

Maandag 3 juni, veertiende vakantiedag 2019

Brrrrrr tis een beetje frisjes, afgelopen nacht zakte het kwik naar -1. Maar met alles dicht had de kachel daar gelukkig geen enkel moeite mee.
We doen onze ochtend gymnastiek en om 09.05 rijden we het parkeerterrein af het is onbewolkt en het belooft een prachtige dag te worden.
Toch moeten we nog een kleine 250 kilometer rijden om bij Bognes te komen. Zoals ik al eerder schreef zijn het niet de files maar het feit dat alles tweebaans is wat de boel erg op houd.



Maar na elke bocht een ander plaatje, Bob Ross kan hier zijn vingers aflikken. 
Na twintig minuten bereiken we de poolcirkel. 





We maken heerlijk meters en komen een parkeerplaats tegen waar we even stoppen. Na het douche gister moeten we eigenlijk wat afval water kwijt.
je gelooft je ogen niet maar op deze parkeerplaats is speciaal voor campers een zuil gemaakt waar je gratis schoon water kan innemen je toilet kan legen en een grote put waar je je vuil water in kan storten. Echt ongelooflijk er komt zelfs even iemand bijstaan om te vertellen hoe het werkt, en dat terwijl ik al opzoek was naar m'n portemonnee.






Let vooral op het detail bij het hout waar het bord tussen hangt. hier kan en mag je van alles gebruik maken zonder dat het ook maar 1 stuiver kost. in Nederland betaal je 50 of 70 cent om je plasje kwijt te raken en vaak stinkt het en is het vies. Hoe doen ze dat toch hier.



We rijden verder en komen in een dorpje, ik zie een camper dealer met op 10 meter een spar supermarkt. We stoppen, sinds enkel dagen hebben we een probleem met de deur van de camper naar het leefgedeelte. Deze wekt prima maar is niet meer van buitenaf te openen. Dit betekend dat we continu via de bestuurders deur moeten instappen om vervolgens de andere deur te openen. Dis gewoon niet handig. Direct bij binnenkomst wordt ik te woord gestaan en direct wordt de camper naar de werkplaats gereden.
Dea in intussen naar de spar om de nodige voorraad aan te sterken.

Het blijkt dat er in het deurmechanisme uit gebroken is wat hun niet op voorraad hebben en we zullen er deze vakantie maar even mee moeten leven. ondertussen is Dea ook gearriveerd waardoor we de reis weer kunnen voortzetten. Nog even in het dorp de tank vol en we kunnen er weer tegenaan.


Het is hier net of je door de Alpen, de Pyreneeën en de Dolomieten rijdt alleen dan 1000 kilometer achter elkaar. En dan ineens in The Middle Of Nowhere een vuilniswagen, je bedenkt het niet er staan hier 3 huizen maar zelfs daar komen ze vuil ophalen.




We rijden van tunneltje naar tunneltje. De een lang de ander kort. De meeste zijn een stuk smaller dan de weg waar we op rijden en die is al niet breed. Zo slingeren we door de bergen heen. En elke bocht een ander uitzicht.



Rond een uur of 13.00 eten we langs de weg op een parkeerplaats het is vanaf hier nog ruim een uur voor we bij de boot zijn. En na het eten rijden we plotseling weer tussen de sneeuw.



De oranje stokken langs de weg noemen ze sneeuwstokken deze markeren in de winter waar de weg stopt en vertellen bestuurders hoe hoog de sneeuw ligt.

Dan om 14.45 staan we in de haven te wachten voor de boot. het temperatuur verschil met vanochtend kan bijna niet groter.



Waar het vannacht nog 1 graad vroor is het nu in het zonnetje 33 graden. Het is heerlijk en we staan buiten te wachten tot de boot arriveert.





Ergens rond 16.00 rijden we de boot op we krijgen een kaartje en worden vriendelijk verzocht naar boven te gaan daar het kaartje af te geven en te betalen. Zo gezegd zo gedaan, echter het kantoortje is nog leeg en het blijkt dat we moeten wachten tot we onderweg zijn met de boot.
Na een minuut of 5 varen we uit en niet veel later kunnen we idd betalen.............bij dezelfde man als waar we het kaartje van kregen. Het is verbazingwekkend hoeveel vertrouwen mensen hier nog in toeristen hebben. Hoe lang is de camper? 7.5 meter. Reis je alleen? nee met vrouw en hond. Prima dan is dit de prijs. Campers worden per lengte afgerekend dus als je hier 7 of 6.5 van maakt betaal je direct minder. Maar het wordt niet gecontroleerd er wordt gewoon van je woord uitgegaan.

We varen over zee en hebben aan beide zijde van de boot prachtige uitzichten.





Om 16.55 rijden we de boot af, niemand die om je betalingsbewijs vraagt. Het afrijden gaat net als het oprijden zeer gestructureerd. Je wordt aangewezen als je mag rijden, dus motor gestart rustig wachten en yep we krijgen het seintje. Ik trek op en bedenk me dan opeens dat ik ook " de Bearlock " erop gezet heb. Dit is een speciaal slot waarmee je je stuur vast zet zodat onverlaten je camper niet zomaar kunnen stelen. Je doet dit met een aparte sleutel welke ik altijd aan de ring hang waar ook de startsleutel aanzit. Dit betekend dat ik de motor eerst weer moet uitzetten sleutel van de bos moet halen, de bearlock moet losmaken de auto opnieuw moet starten en dan pas kan wegrijden. Goed alom hilariteit maar de crew kan er gelukkig om lachen, ondertussen zijn de auto's achter ons al om ons heen gereden en we verlaten de boot op 2 vrachtwagens na als laatste terwijl we in rij 1 stonden.

We rijden nog een stukkie maar houden het al snel gezien. We vinden een zeer ruime parkeerplaats tegenover een camping en blijven vannacht weer heerlijk vrij staan. We hebben een prachtig uitzicht.

 

We genieten nog heerlijk van de avond zon.

Het was vandaag een heerlijk zonnige dag met temperaturen van -1 tot +33.
Gereden kilometers 270.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten