maandag 10 juni 2019

Zondag 9 juni, twintigste vakantiedag 2019

De wekker rammelt om 09.00 en voor 10.30 rijden we het parkeerterrein af, maar niet nadat ik het chemisch toilet nogmaals heb laten reinigen.
We slinger langs een fjord door de bergen en stijgen en dalen. Zo zoeven we heerlijk door het landschap.





We maken een stop waar Dea een lange wandeling maakt met Uk, toevalligerwijs blijkt dit een openluchtmuseum te zijn waar vele mechanische delen uit de 2e wereldoorlog te zien zijn.



We vervolgen onze reis en ik heb een camping uitgezocht in Finland om het nodige te voorzien van vers water en wat vies water kwijt te raken. Dit wordt het doel van vandaag.


We passeren de grens met Finland ennnnn de klok gaat een uur voorruit, goed dat wisten we beide niet maar niets aan de hand we laten de analoge horloges gewoon op onze tijd staan. Finland een totaal ander land dan Noorwegen dit is direct te zien aan meerdere zaken. De maximum snelheid op 2 baanswegen is 100 ipv 80. Er zijn nauwelijks bergen die vergelijkbaar zijn met Noorwegen ennnnn dit valt echt op het is er smerig overal langs de weg ligt troep en bij elk huis staat wel iets wat 20 jaar daarvoor afgevoerd had moeten worden. Maar je weet het pas als je er geweest bent. 



De route die we verwachten te rijden ( korte doorsteek door Finland ) werd gister aangepast door google maps, niets mis mee we moeten toch naar het zuiden, hoe maakt niet veel uit, en hierdoor lag de gevonden camping redelijk op de route. We verlaten de E75 en komen te rijden op de 955 een prima 2 baansweg waar je maximaal 80 mag. na een kilometer of 25 slaan we rechts af en binnen 10 kilometer staan we bij de camping. Deze kreeg in de beoordeling een 8. Hup op naar de receptie even bellen..........wachten kloppen...........wachten. Niemand die open doet, we zien nog een camper staan en besluiten daar naar toe te rijden. Hmmmmm lijkt wel een beetje drassig hier, nou voorzichtig zorgen dat je blijft rollen. Ennnnn vast. Goed niet gaan slippen want dan sta je tot je assen erin. Schommelt tussen voorruit en achteruit weten we weer op de verharde weg te komen. 

We zien een ander punt waar we de camper neerzetten en gaan eerst maar eens op onderzoek uit. Tja lijkt de jaren 60 wel, en waar kunnen we alles legen en vullen, ja precies op het veld waar we bijna vast stonden is een waterpunt. Maar waar we het water kunnen lozen blijft een raadsel we lopen nog enkele rondjes kijken elkaar aan nouuuuuu neeeeee dit wordt e'm niet. Een 8 hmmmmm eerder een 2 wegwezen hier met piepende banden.



Goed wat dan?????? Tjaaaa gewoon weer vrijstaan toch? geen probleem. We volgen de 955 en rijden niet terug naar de E75 en zien een prachtig grote parkeerplaats. Hier zetten we het spulletje stil, tis genoeg geweest vandaag.

We draaien de stoelen en maken de camper klaar voor de avond.
Na 10 minuten komt er een wit busje achter ons staan met 2 man erin. We eten ons avondeten en drinken koffie. Het busje staat er nog steeds hmmmmmm. Ooit hebben we 1 afspraak gemaakt als 1 van ons 2 het niet ziet dan is het gewoon wegwezen.

En dus spullen weer terugzetten en wegwezen. We rijden de 955 verder en krijgen een melding van 5500 wegwerkzaamheden. maar zien ook dat wij binnen een paar kilometer afslaan naar de 9552.

De weg wordt slechter en slechter het begint te hozen we nemen de afslag en ploeteren voor. Het wordt nog slechter de weg en het weer en ik voel dat m'n stuur erg naar rechts trekt. Tijdens het voorkruipen op de weg start ik een app op waardoor ik de bandenspanning kan zien en schrik me dood. Links voor heeft nog maar 3.1 Bar ipv de 5.5 die hij moet zijn.



We stoppen en ik ga kijken. tjaaaa zo kunnen we echt niet verder, dan rijden we de hele boel aan stront. Ligt geïrriteerd  stap ik weer in. We hebben een systeem mee dat we een lekke band kunnen repareren want we hadden er voor gekozen om het reserve wiel thuis te laten aangezien de fietsen ook al mee waren en we toch aan het gewicht moeten denken. Ik pak het systeem maak het open en zoek naar de gebruiksaanwijzing. Hoe kun je het bedenken de letters hiervan zijn zo klein dat je denkt dat je op de achterkant van een pakje boter probeert te ontcijferen hoeveel calorieën erin zitten. De lichte irritatie slaat langzaam om en buiten in de hozende regen wordt dat niet beter. Ik krijg het gewoon niet voor elkaar en ondertussen sta ik te soppen in m'n schoenen.



Goed we hebben ook een compressortje bij ons dus hup die naar buiten en pompen of je leven er vanaf hangt. Uiteindelijk hebben we 5,75 Bar en na een dik uur vervolgen we onze weg.



Uiteindelijk om 23.30 hebben we weer asfalt onder de wielen en stoppen op de eerste de beste parkeerplaats. De hele camper van binnen is veranderd in de natte moesson en alles ziet bruin van de blubber pfffffff wat een dag wat een avond. Dea loopt naar haar kant van het bed en meld hey moet je nou kijken onderaan het raam regent het bijna net zo hard als buiten hmmmmmm. Dat kan er ook nog wel bij. we hebben lekkage dussss morgen eerst het raam maar aftappen met ducktape. Ik val in slaap en droom van de heerlijke vakanties in Italië aan een meertje ergens vlakbij Levico. Morgen maar weer verder modderen in het altijd mooie Finland.

Het weer vandaag hmmm vooral nat.
Kilometers gereden geen idee ben vergeten te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten