maandag 3 juni 2019

Zondag 2 juni, dertiende vakantiedag 2019

De parkeerplaats heet "Kvithammer rasteplass" we zijn een eind opgeschoten gister maar hebben nog een aardig end voor de boeg. De wekker loopt af en we gaan eruit. eerst de ochtend dingetjes en dan zijn we weer klaar voor vertrek.

09.10 rijden we de parkeerplaats af, het is redelijk zonnig en het ziet er niet naar uit dat dit snel omslaat. we gaan weer verder waar we gebleven waren.

 

en rijden van het ene naar het andere fantastische uitzicht, het fototoestel blijft klikken. Onderweg maken we diverse lange en korte stops.



maar wat opvalt is dat als je op een tweebaansweg rijdt die te vergelijken is met onze 80 wegen je absoluut niet opschiet in kilometers. De gemiddelde maximum snelheid is 80 met een enkel uitzondering naar 90 of 100 maar dit komt echt zelden voor. Wel langzamer 70, 60, 50 en 40 zijn geen uitzonderingen. Hierdoor duurt 1006 kilometer 14 uur. en dan moet je alle maximum snelheden aan de limiet rijden en dit is natuurlijk exclusief de stops die je maakt.



Het wordt hierdoor op den duur toch wat eentonig al vervelen de uitzichten nooit.
we stoppen om 19.00 omringt door sneeuw op parkeerplaats Nodhytte, dit is tevens een schuilplaats. Er staat een gebouwtje met 2 toiletten een soort eetkamer en er is warm en koud stomend water.
met de gieter vullen we het schoon water aan zodat we kunnen douchen en we legen het tolletje.

















We hebben hier uiteindelijk met 4 campers overnacht. De laatste 2 foto's zijn van de niet ondergaande zon.
Deze foto's zijn rond 01.00 gemaakt de ene naar het noorden de ander naar het zuiden.

Het weer vandaag was overwegend zonnig.
Gereden kilometers 520, tijd onderweg inclusief stops 10 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten